Nieuws

<< Terug naar de nieuwspagina

RKVB verliest derby terecht van Haelen

Haelen heeft gisteren met 4-1 van RKVB uit Baexem gewonnen. Met die uitslag was niets mis. Met de eerste helft ook niet. Maar daarna ging het een half uur van kwaad naar erger.

Trainer Patrick Wolters van Haelen zag vorige week bij MMC Weert zijn ploeg „goed spelen. Dat geeft vertrouwen.” Gisteren, voor het eerst op het eigen sportpark Houtrust in Haelen, leek zijn team die lijn voort te zetten. Althans de eerste helft. De 1-0 voorsprong halverwege gaf de krachtsverhoudingen binnen de lijnen dan ook niet goed weer. Dat gaf ook trainer Theo Schmitz van RKVB na afloop grif toe. „Bij de rust hadden we al met 4-0 achter kunnen staan.”

Waarom dan toch maar 1-0? Waarschijnlijk omdat RKVB dat met man en macht verdedigde en de overtredingen niet schuwde, met meer geluk dan wijsheid op de been bleef. En paal en lat stonden meer dan eens in de weg. De thuisploeg reeg de aanvallen aaneen. De voorhoede, aanvoerder Rick van der Linden, Ruud Eijkenboom en Siem van Dijck wisselde voortdurend van positie zodat de verdediging van de gasten uit Baexem hoorndol gedraaid werd.

De beloning kwam al binnen het kwartier toen Ruud Eijkenboom binnen de zestien onderuit werd gehaald en Joep Houben de strafschop koeltjes benutte: 1-0. Die Eijkenboom lag toch al vaak, met veel geschreeuw en gekwaak, op de grond.

Na de vroege voorsprong maakte er zich toch onrust van Haelen meester. Dat was vragen om problemen. En die kwamen er na de hervatting toen het met het goede voetbal over en weer gedaan leek. Chaos was troef op het veld. Rob Verkoelen profiteerde na het oppikken van de bal. Bekeken zorgde hij voor de gelijkmaker: 1-1.

In de jacht op meer liep RKVB zichzelf voorbij en kon Haelen op zijn beurt profiteren. Siem van Dijck, wederom de uitblinker binnen de lijnen, ging goed door en tekende voor 2-1. Een paar minuten later gooide Rick van der Linden de deur in het slot: 3-1.

Vrij van alle druk kwam Haelen zowaar weer aan ‘derdeklas voetbal’ toe.

Trainer Theo Schmitz berustte in zijn lot. „Een terechte nederlaag.” Vooraf had hij nog verteld dat het vooral zijn taak is om „de voetballers slimmer te laten spelen. Met maar twee trainingen per week schiet je voetballend niet zoveel op. Maar slimmer voetbal heb ik niet gezien.” Slechts twee spelers kregen van hem een voldoende.

Collega Patrick Wolters wil graag groei zien. De fouten van vorig jaar mogen we eigenlijk niet meer maken. Foutloos kan het natuurlijk nooit.” Gisteren was hij dan ook tevreden met de eerste helft en de slotfase van de wedstrijd. Dat het met die groei wel goed komt, bewees in de blessuretijd Siem van Dijck. Opnieuw ging hij goed door en legde met sublieme schijnbewegingen iedereen van RKVB, inclusief de doelman, in de luren : 4-1.

ma 02 okt 2017


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over
Nog geen reacties geplaatst