1950 - 1960

Geen speelveld

In 1950/51 was na een vergadering die ingelast werd om te zien of een elftal op de been gebracht kon worden, ook nog geen speelveld ter beschikking en de competitieleider werd verzocht eerst alle uitwedstrijden te spelen. Half november was door toedoen van het bestuur, de heer van Herten zo bereidwillig geweest een terrein voor thuiswedstrijden af te staan, zodat de gehele competitie kon worden afgewerkt. Ook in het seizoen 1951/52 kon door gebrek aan een eigen veld niet getraind worden. Als enig resultaat werd in de seriewedstrijden te Ell een prachtige beker gewonnen.

Goede kans

Met de terrein-kwestie in acht genomen waren de resultaten voor het eerste elftal in 1952/53 bevredigend. Na met een nederlaag te zijn gestart werden de resultaten in het verloop van de competitie steeds beter, met gevolg dat in het midden van der competitie ons elftal nog een goede kans maakte op de bovenste plaats. Maar op het einde moest men toch het hoofd buigen voor Neer 2 en Grathem 2, zodat men met een derde plaats genoegen moest nemen.

Kampioenschap

Na jaren proberen en even zovele mislukkingen is het dan eindelijk zover. Het bestuur kon alle plaatselijke verenigingen, autoriteiten en zusterverenigingen uitnodigen om op 25 april 1954 het kampioenschap te vieren, dat het 1e elftal behaalde in de 3e klasse P der afdeling Limburg en de daaraan verbonden promotie naar de 2e klasse. Door een misverstand leverde de eerste wedstrijd tegen Wessem 3 al direct twee winstpunten in mindering op wegens te laat komen. Vervolgens leverde alle wedstrijden overwinningen op zodat de competitie ongeslagen werd beëindigd.

RKVB kampioen seizoen 1953-1954
Staand vlnr: Jozef Venner, Thé van Ratingen, Sjra Geraets, René Venner, John Coppen, Henri Berghs, Engel Schrooijen, Piet Baetsen, Huub Geraets
Zittend vlnr: Cor Venner, Herman Gielen, Jan Berghs

Onderste plaats

Het seizoen 1954/55 was weer een van onze 'down’s'. Met slechts drie overwinningen en een gelijkspel, en dat in één competitie, werd doordat Veritas 2 zich terug trok, de onderste plaats bezet. Het 2e elftal, ingedeeld in de 3e klasse was even min tot grootse daden in staat.

Contributiekaart van Jan Berghs 1953-1954

Nieuw terrein

Niet zozeer de successen, maar het feit dat RKVB de competitie 1955/56 ingaat met drie elftallen, en 35 leden, doet met voldoening en teruggezien op een succesvol jaar. Het getuigd van een goede samenwerking en geest bij de leden. Bij aanvang van de competitie werd het nieuwe terrein in gebruik genomen. Officieel zou dit geschieden, zodra ook de kleedlokalen en afrastering, naar de eisen van de Bond waren aangebracht.

Klachten

Het 1e elftal moest dat jaar genoegen nemen met een zevende plaats in de 2e klasse L. Hadden we gehoopt dat het terrein in de loop van het jaar, aan de eisen die de Bond stelde, gereed zou komen om het dan officieel in gebruik te kunnen nemen, maar het tegendeel was waar. Herhaaldelijk moest het bestuur klachten van Bondswege en scheidsrechters incasseren.

Gouden jubileum afdeling Limburg

In het jaar 1958 vierde de afdeling Limburg haar gouden jubileum. Om de verenigingen te laten deelnemen in de feestvreugde werd op last van het afdelingsbestuur aan iedere vereniging een bal toegezonden. De verrichtingen van de elftallen mochten dat jaar goed genoemd worden. Lange tijd leek de kans groot om op de allerhoogste plaats te eindigen. Jammer genoeg werd de tweede competitiehelft door diverse omstandigheden teveel wedstrijden verloren.

Trainerscursus/competitie

In het seizoen 1958/59 werd de competitie ingegaan met drie elftallen en wel twee senioren en een juniorenelftal. Ook werd deelgenomen aan wedstrijden om de afdelingsbeker. Hierbij werden verrassend goede resultaten behaald. Na Horn en Cresentia te hebben uitgeschakeld moesten wij op eigen terrein het onderspit delven tegen 1e klasser BEVO. Aan het terrein werd het afgelopen jaar veel aandacht besteedt. De gemeente Baexem zorgde voor palen en kabel voor de afrastering, de leden zorgden dat deze in de grond kwamen en verder zorgden schapen ervoor dat de grasmat in betere conditie kwam.

RKVB te Wessem seizoen 1959-1959
Staand vlnr: Huub Wevers, Piet Baetsen, Jo van Eck, Joop Janssens, Sjir van Heel, Tjé van Ratingen, Lambert Theunissen, Tjeu Piepers
Zittend vlnr: Lei Zeuren, Albert Peeters,Jan Koolen,Har Rijks, Jo Penris, Gerard Theunissen

Na vele jaren van alleen maar praten over training werd er door Jan Berghs en Jo Penris een trainingscursus te Weert gevolgd en onder leiding van hen werd daarna elke woensdag en donderdag getraind.

Amateur spelleidercursus bewijs van Jo Penris