1980 - 1990

Bovenste regionen

Het is bijzonder jammer dat het jaar 1981 geen kampioenschap was te melden, ondanks het feit dat met vijf elftallen in de bovenste regionen werd gestreden, te weten 1e, 2e, 4e en voorts  A- en B-jeugd. Door het 1e elftal werd zowaar twee maal van de latere kampioen Horn gewonnen. Door deze prestaties kan gezegd worden dat RKVB een goed jaar achter de rug had.

Wedstrijdverlichting

Op 22 augustus 1981 werd het nieuwe trainingsveld met wedstrijdverlichting door de gemeente Baexem officieel aan onze vereniging overgedragen en werd deze gelegenheid aangegrepen om een toernooi te organiseren met als deelnemende clubs: Haelen, Leveroy, Ell, Roggel, Wessem en Baexem. Roggel won de finale van RKSVW. RKVB werd derde door van Haelen te winnen. Voor het competitieverloop kon geen van de elftallen boven de middenmoot uitkomen.

Het 40-jarig jubileum

Werd het 25-jarig jubileum (1967/68) gevierd met een kampioenschap, het 40-jarig jubileum kon ingezet worden met wel twee kampioenen. Namelijk het 3e en 4e elftal behaalde ieder de bovenste plaats. Het 3e elftal ging vanaf het begin goed van start en na de winter pakte ze de kop en stonden deze niet meer af. Het 4e elftal had na een nek aan nekrace met Megacles een beslissingswedstrijd nodig voor de hoogste eer op te strijken. Voor het 1e elftal was dit jaar door een sterke verjonging van dit elftal ook niet gedacht aan een hoge plaats op de ranglijst, handhaven was het belangrijkste.

Damesvoetbal en vele kampioenen

Een belangrijk nieuwtje voor onze vereniging was het feit dat er met damesvoetbal gestart werd. De belangstelling van de kant van de dames was zelfs zo groot, dat komend jaar competitie gespeeld werd. Damesvoetbal bij RKVB beperkte zich in eerste maanden tot het spelen van vriendschappelijke wedstrijden, maar al snel bleek dat onze dames het zo slecht nog niet deden. Het seizoen 1983/84 was dan ook het seizoen waarin de dames aantraden in competitie verband. Er ontstond gedurende dit seizoen al snel een nek aan nek race met Slekker Boys. Uiteindelijk werd een uiterst verdienstelijke 2e plaats behaald. In het seizoen 1984/85 werd dan ook al het eerste kampioenschap door de dames behaald en werd gepromoveerd naar de 2e klasse. Samen met het 5e elftal van RKVB, dat ook kampioen was geworden, werd er op 25 juni 1985 een druk bezochte receptie gehouden. Op 10 mei 1987 deden onze dames weer een gooi naar het kampioenschap, in de alles beslissende wedstrijd werden Laar met 6-0 aan de kant gezet en het kampioenschap met promotie naar de 1e klasse waren binnen. En er was weer een ander elftal van RKVB dat ook kampioen was geworden, namelijk RKVB 1. De kampioenen regen, want zo mag je het meest succesvolle seizoen van RKVB gedurende het bestaan van onze vereniging tot dan toe wel noemen, was nog niet teneinde. Uiteindelijk werden de Dames, RKVB 1, RKVB 3 en RKVB 4 kampioen.

RKVB Dames kampioen seizoen 1984-1985
Staand vlnr: Jan Rietjens (begeleider/grensrechter), Manuela Hebben, Marian Francot, Brigitte Velter, Vera Gubbels, Melanie Seevens, Astrid Theunissen, Lenie Vandewal, Miriam Caris, Helga Prinssen, Ria Remy, Jos Gubbels (begeleider/trainer)
Zittend vlnr: Mariet Caris, José Jorissen, Mia Vandewal, Marlenie Rietjens, Truus Hamans, Alda Gommans-Linssen (verzorgster)
Ingrit Cuypers ontbreekt

Skiën op het trainingsveld met trainer Ben Steijntjes winter 1985

A-jeugd kampioen

Na vele jaren zonder A-jeugd werd de nieuwe lichting spelers in het seizoen 1987/88 glansrijk kampioen. Ze waren zo sterk dat ze op het einde van de competitie met 7 punten voorsprong op Eindse Boys en Roggel het kampioenschap binnenhaalden.

RKVB zondag veteranen ongenaakbaar

RKVB 5, voorheen RKVB 4, werd in het seizoen 1988/89 voor de derde maal op rij kampioen. Er hing rond dat elftal dan ook een waas van onoverwinnelijkheid. Ze werden in die jaren gevreesd bij al hun tegenstanders.

4e klasse KNVB

In het seizoen 1989/90 bestond er nog de scheiding tussen het amateurvoetbal in de afdeling Limburg en het KNVB voetbal. RKVB kwam voor de eerste maal in de nieuwe 4e klasse KNVB in het seizoen 1989/90. RKVB stond voor een cruciaal seizoen. Enkele spelers stopten met spelen of gingen lager spelen. De verwachte neergaande lijn werd met hulp van de in dat seizoen nieuw aangetrokken trainer Peter Munnecom omgezet in consolidatie. In dit jaar hebben de Dames niet meer aan de competitie deelgenomen. In 1990/91 starten de Dames opnieuw in de laagste klasse en werden meteen weer kampioen.