Nieuws

<< Terug naar de nieuwspagina

Blunders blijken fataal in Baexem

RKVB liep tegen SHH in zijn eerste thuiswedstrijd na de winterstop al tegen zijn derde nederlaag op. Blunders in een onwennige defensie werden RKVB fataal: 0-4

De laatste thuiswedstrijd van de Baexemers dateert al van 25 november. De afgelopen weken vlogen de thuisduels eruit vanwege onbespeelbaarheid van het veld. Wel lag het veld er nu erg hobbelig bij, hetgeen mooi voetbal niet gemakkelijk maakte.

De gasten uit Herten hadden het voordeel dat ze al vijf wedstrijden hebben afgewerkt na de winterstop. Maar zij acteren meestal op kunstgras, zodat ook zij moeilijk uit de voeten kwamen op dit veld.

SHH zette met de wind mee de thuisclub al in de opbouw meteen onder druk. De Baexemse defensie, eerste doelman Eric van Bilsen ontbrak vanwege vakantie, grossierde in foutieve passes. Trainer Arno Derrez had naar aanleiding van een oefenpartijtje, nog zo gewaarschuwd in de opbouw geen risico’s te nemen vanwege gebrek aan wedstrijdritme. 

We zullen uit een ander vaatje moeten tappen om punten te pakken. Arno Derrez, trainer RKVB. Het bleek aan dovemansoren gericht. 

Binnen een kwartier ging het twee keer gruwelijk mis. Swen Domburg profiteerde van een misverstand tussen doelman Andy Kemper, keeper van het tweede, en laatste man Remco Reijners. Julien te Wierik gleed de bal binnen na balverlies van Harm Hannen: 0-2. Toen Joshua Geurts de verdedigers te snel af was op een dieptepass (0-3) was de wedstrijd wel gelopen. 

In de tweede helft was de gretigheid verdwenen bij SHH. De thuisclub bleef nu moeiteloos overeind. Spits Remko Rierink, die noodgedwongen na de rust in doel moest, kwam nauwelijks in de problemen. De thuisclub kreeg zelfs, nadat Swen Domburg uit een strafschop de vierde treffer had aangetekend, kansen tegen een slordig SHH. Maar ook bij topscorer Rob Verkoelen en Chris van Bilsen ontbrak de precisie.

RKVB zit ook dit jaar weer in de degradatiezorgen, slechts één punt voor op de hekkensluiter, maar wel minder wedstrijden gespeeld. „We zullen uit een ander vaatje moeten tappen om punten te pakken,” constateerde Arno Derrez van de thuisclub terecht.

SHH zit volop in de race voor de tweede plek. Trainer Maarten van Lieshout van SHH oordeelde echter. „Dan zullen we wel twee helften goed moeten spelen.”

Bron: Dagblad de Limburger

ma 18 mrt 2019


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over
Nog geen reacties geplaatst