Nieuws

<< Terug naar de nieuwspagina

‘Clubman’ (42) terug onder de lat

RKVB wordt geteisterd door keepersproblemen. Eerste doelman Eric van Bilsen raakte vorige week zwaar geblesseerd en ook reservekeeper Andy Kemper is al een tijdje uit de roulatie. En dus mocht good old Jordi Meisen (42) zijn handschoenen weer van zolder halen.

Een gebroken kaak, jukbeen én oogkas. Dat was de schade die doelman Eric van Bilsen vorig weekeinde opliep in de wedstrijd tegen DVO. Een speler van die ploeg kwam in een duel hard in aanraking met Van Bilsen, die daardoor de komende maanden alleen maar kan toekijken. Omdat ook Andy Kemper, reservedoelman en keeper van het tweede, in de lappenmand zit met een hakbreuk, moet RKVB de komende weken noodgedwongen gebruikmaken van de diensten van de 42-jarige Jordi Meisen. 

De in Susteren opgegroeide Meisen kwam in 2000 over van Heidebloem en maakte in de gloriejaren van de club dus de promoties van de vierde naar de tweede klasse mee. Een jaar geleden stopte hij definitief met keepen. Nou ja, definitief… Alleen als de nood aan de man was, wilde hij zich nog wel beschikbaar stellen. Af en toe staat hij daardoor nog onder de lat bij het tweede of derde elftal van RKVB, maar de komende wedstrijden staat hij ‘gewoon’ op het veld bij het eerste team. „Eric ligt er zes tot acht weken uit. Maandagochtend kreeg ik meteen een telefoontje van aanvoerder Rob Verkoelen en van de trainer of ik uit wilde helpen. Ja, natuurlijk doe ik dat. Ik ben een man van de club”, glunderde hij, ondanks de 2-4 nederlaag. 

Problemen

Het is net alsof ze allemaal veel fitter zijn dan vroeger. Maar dat kan ook aan mij liggen. Doelman Jordi Meisen

Trainer Arno Derrez baalt als een stekker dat hij twee van zijn doelmannen een hele tijd kwijt is, maar prijst zich gelukkig met Meisen. „Als er problemen zijn, dan is die jongen altijd bereid om uit te helpen. Ik heb hem één training gezien, dus ik kan verder niks over hem vertellen. Het is ons geluk dat hij er is.” Derrez staat sinds dit seizoen aan het roer bij RKVB. De uit Beek afkomstige trainer is al bijna dertig jaar actief in het amateurvoetbal en was eerder werkzaam bij onder meer Sint Joost, SNA (Montfort) en Rios’31 (Echt).

De rentree van Meisen bij het eerste elftal van RKVB verliep overigens niet geheel vlekkeloos. Na een kwartier spelen moest hij een foute terugspeelbal verwerken. Dat ging niet goed: Meisen maaide daarbij een aanvaller van Brevendia omver. De strafschop die terecht werd toegekend door scheidsrechter Van Bree was onhoudbaar voor de doelman. „Ik had mijn rentree wel iets anders voorgesteld”, kijkt Meisen terug. „Ik was al blij dat ik na een kwartier nog mocht blijven staan. Ik dacht: daar gaan we al…” De goalie kwam na die overtreding goed weg met een gele kaart. „Ik ging gewoon voor de bal, maar die jongens zijn vandaag de dag natuurlijk veel sneller. We hebben er voor gevochten, maar we werden klassiek weggecounterd door Brevendia.” 

Meisen moest, vanzelfsprekend, toch nog even wennen aan het niveau. „Het is net alsof ze allemaal veel fitter zijn dan vroeger. Maar dat kan ook aan mij liggen”, lacht hij. „Ik hoop dat het niet alleen aan mij gelegen heeft dat we hebben verloren. Het was wel lekker om hier weer te staan.” Meisen speelde vorig jaar ook al een wedstrijd mee, yegen Spaubeek. „Tot nu toe is het niet echt goed bevallen. Ook toen verloren we.”

Trainingen

Maar drie keer per week weer op het gras staan, mag Meisen dat wel van zijn vrouw? „Die heeft daar gelukkig geen problemen mee”, vertelt hij terwijl zijn twee dochters sprintend naar hem toe komen. „Op dinsdag geef ik keeperstraining in Roggel, daarom heb ik donderdag pas voor het eerst meegetraind. Dat was natuurlijk wennen. Training geven is wel even wat anders.”

Met nog een paar minuten op de klok ging Meisen zelfs nog even mee naar voren. Maar de hoekschop die RKVB kreeg, leverde niets op. Brevendia probeerde daarna via een counter richting het lege doel te stomen, maar mede dankzij een sliding van Meisen kwamen de bezoekers niet verder dan de middellijn. „Ik dacht dat ik met mijn lengte nog wel iets kon doen daar voorin. Niet dus.”

Bron: Dagblad de Limburger

ma 26 nov 2018


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over
Nog geen reacties geplaatst