Nieuws

<< Terug naar de nieuwspagina

DESM tankt door zeges zelfvertrouwen

Afgelopen jaar smaakte DESM een seizoen lang geen enkele keer het zoet van een overwinning. Vier gelijke spelen was de complete oogst met een degradatie uit de derde klasse als gevolg. De laatste competitiezege dateerde al van 7 mei 2017. Afgelopen week werd, na een dik jaar zonder, weer een overwinning geboekt. Maar wel tegen de zwakke vijfdeklasser Leveroy (5-1).

Het bezoek aan RKVB, een tegenstander van vorig jaar, was een betere graadmeter voor de ploeg die enkele vaste waarden zag afhaken. Voormalig spits Lennard Schreurs keerde wel terug, maar is nog op vakantie.

RKVB handhaafde zich met moeite in de derde klasse via de achterpoort van de nacompetitie. De Baexemers zagen echter hun beste speler Joost Hendriks naar Veritas vertrekken. 

De beide trainers Arno Derrez (RKVB) en Michel van Bezel (DESM) snakten daarom naar een overwinning om zelfvertrouwen te tanken.

Daar slaagde de thuisclub in de eerste helft in. Loerend op de counter werd de defensie van de Weertenaren succesvol bestookt. Na een ruim kwartier opende Laurens-Jan Hagens de score op aangeven van de rappe Chris van Bilzen. RKVB had de winst voor de rust al op zak kunnen hebben. Harm Hannen knalde een strafschop echter op de paal.

Trainer Arno Derrez baalde. „Voor de rust waren we de baas. We hadden meer moeten scoren. Vervolgens gaan we de boot in door een in mijn ogen houdbaar afstandsschot en een fout in de achterhoede. Er moet dus nog het nodige werk verricht worden.”

De gasten tapten in de tweede helft uit een ander vaatje. Nu trokken zij zich terug om de snelle aanvallen van de thuisclub op te vangen. Dat leverde het gewenste resultaat op al viel de gelijkmaker door een zondagsschot van dertig meter van Sven Maes. Invaller Jael Gubbels scoorde uit een counter de winnende treffer. Michel van Bezel was tevreden. „Door overwinningen moet de ploeg weer zelfvertrouwen krijgen. Dit zijn de eerste stapjes.”

Bron: Dagblad de Limburger

ma 10 sep 2018


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over
Nog geen reacties geplaatst