Nieuws

<< Terug naar de nieuwspagina

Effectief RKVB klopt MMC in de counter

RKVB is de competitie goed gestart. Na de remise vorige week op bezoek bij De Leeuw, won de ploeg van Arno Derrez gistermiddag overtuigend met 4-0 van MMC Weert.

Zowel RKVB als MMC Weert was de competitie gestart met een gelijkspel en hoopte op een eerste overwinning. Ronny Czornyj, trainer van MMC Weert, baalde dat ze vorige week in eigen thuis tegen Sittard de overwinning in de slotfase uit handen gaven. „Drie minuten voor tijd stonden nog met 2-1 voor, zonde.” Zijn collega van RKVB, Arno Derrez, is bezig aan zijn eerste seizoen in Baexem. Hij kwam over van Rios’31. „Een leuke nieuwe stap bij een gezellige vereniging. De doelstelling lijkt me duidelijk. Na twee jaar vechten tegen degradatie, willen we ons dit jaar rechtstreeks handhaven.”

De wedstrijd vervolgens deed wat denken aan PSV tegen Ajax van een week eerder. De gasten uit Weert probeerden van achteruit op te bouwen, maar werden de dupe van de counter van de thuisploeg. Rob Verkoelen voetbalde à la Luuk de Jong. Al vroeg maakte hij dan ook de openingstreffer. Een doelpunt dat verdacht veel leek op de prachtige kopbal van Robin van Persie op het WK 2014 tegen Spanje. Een lange bal vanaf de middenlijn die Verkoelen in één keer door kopte. Keeper Loek Jacobs, hij stond iets te ver voor zijn doel, zag de bal achter zich in de touwen verdwijnen. 

Even later schoot Chris van Bilsen de bal vanuit de kluts hard binnen en vlak voor de rust maakte opnieuw Verkoelen na een razendsnelle counter de 3-0. In de tweede helft sloeg de frustratie toe bij MMC Weert. Luke Thissen moest met rood het veld verlaten. Tot slot werd de offday van de Weertenaren compleet. Door een eigen doelpunt van Max Meertens werd het nog 4-0. Ronny Czornyj was ontgoocheld na afloop. „Vooraf omcirkelen we groot de naam van Verkoelen en juist hij is het die voor de rust het verschil maakt met twee doelpunten. Dat mag gewoon nooit.”

Bron: Dagblad de Limburger

ma 01 okt 2018


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over
Nog geen reacties geplaatst