Nieuws

<< Terug naar de nieuwspagina

Haelen wint weer eens en blijft dromen

Na één punt uit de laatste vier wedstrijden heeft Haelen weer eens weten te winnen. Op bezoek bij RKVB werd het 0-2 voor de titelkandidaat.

Lang was Haelen de koploper in 3B. Maar ondanks dat het in verliespunten nog op de bovenste trede staat, is Haelen inmiddels ingehaald. Met drie nederlagen en één gelijkspel in de laatste vier wedstrijden kun je wel spreken van een dipje. Dat vindt ook trainer Patrick Wolters. „Tegen de topploegen lukte het allemaal net niet. Maar er is nog niets aan de hand. De concurrentie speelt nog allemaal tegen elkaar. Wij hebben alle ploegen bovenin gehad. Vandaag moeten we gewoon weer eens winnen.” 

Andere wetten

Voor zijn collega van RKVB, Theo Schmitz, gelden heel andere wetten. De ploeg uit Baexem staat op de plek die verplicht tot het spelen in de herkansingsronde. „Het worden zeker belangrijke weken de komende tijd. Met een ploeg of zes strijden we om die twee gevreesde plekken. Hopelijk staan wij daar straks niet.”

De thuisclub startte fel waardoor Haelen er maar moeilijk door heen kwam. Grote kansen ontbraken echter. Tot, na een goed half uur, de wedstrijd open gebroken werd. Na een overtreding op Ruud Eijkenboom kreeg Haelen een strafschop. Die schoot aanvoerder Rick van der Linden hard naast. Precies één minuut later maakte hij met een prachtig bekeken lobje de 0-1. 

Tactisch schaakspel

Na de rust werd het een tactisch schaakspel zonder grote kansen over en weer. Tot een vreemd moment twintig minuten voor tijd. Tom Bongaerts van de gasten ontving zijn tweede gele kaart en werd van het veld gestuurd. Trainer Patrick Wolters wist zeker dat de eerste gele kaart eigenlijk naar Ruud Eijkenboom had moeten gaan. Na enige commotie draaide de scheidsrechter zijn beslissing terug en mocht Bongaerts toch terugkeren waarna een spannende slotfase volgde. In de blessuretijd kreeg RKVB dè uitgelezen mogelijkheid toch de gelijkmaker te maken. Invaller Thijs Werter kopte goed binnen. Met een geweldige redding voorkwam doelman Joey Cuijpers de gelijkmaker voor de thuisclub. In de directe tegenaanval besliste Siem van Dijck de wedstrijd na een mooie solo. Trainer Theo Schmitz van RKVB noemde het kaartincident cruciaal. „De scheidsrechter moet zijn administratie gewoon goed bij houden. ” Collega Wolters was blij met de moeizame overwinning. „Ik hoop dat deze zege net is wat we nodig hadden. Dan kunnen er nog mooie dingen gebeuren.”

Bron: Dagblad de Limburger

ma 09 apr 2018


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over
Nog geen reacties geplaatst