Nieuws

<< Terug naar de nieuwspagina

In Memoriam: Sjaak Verkoelen

Op 7 februari jl. bereikte ons het droevige bericht dat ons erelid Sjaak Verkoelen is overleden.

Het was sinds enkele maanden bekend dat Sjaak ongeneeslijk ziek was. De boodschap is keihard binnen gekomen.

Sjaak kan met recht een super RKVB’er genoemd worden. In zijn bijna 52-jarige lidmaatschap is hij van grote waarde voor RKVB geweest. Zelf heeft Sjaak nooit echt gevoetbald, maar heeft zich op vele andere fronten ingezet voor RKVB.

Zo is hij jeugdleider en bestuurslid van het toenmalig jeugdbestuur geweest en leider/grensrechter van RKVB 1. In 1998 is Sjaak toegetreden tot het bestuur en heeft hij de functie van wedstrijdsecretaris uitgeoefend. Wat typerend voor Sjaak was, is dat hij, nadat hij in 2016 stopte in het bestuur als bestuurslid, nog tot 2019 het wedstrijdsecretariaat heeft bemand, totdat een opvolger werd gevonden. Hij heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de contacten met de gemeente ten tijde van de renovatie en nieuwbouw van onze accommodatie. Buiten dit had Sjaak tijdens een voetbalseizoen ook regelmatig contact met de gemeenteopzichter over de toestand van de velden en de rest van ons complex. Regelmatig kwam hij op de club om een oogje in het zeil te houden en communiceerde hij met de mensen binnen de club die eventuele zaken konden oppakken. Wat we ook niet mogen vergeten, is zijn jarenlange werk voor de toernooicommissie. Sjaak had altijd interesse in het reilen en zeilen van de leden en de teams van RKVB en was op zondagen al vroeg op de club om leiders te helpen met de digitale opstellingen.

In 2018 heeft Sjaak een gouden onderscheiding van de KNVB ontvangen voor zijn vele werk voor de club. Van RKVB kreeg hij de speld van verdienste. Na de overdracht van het wedstrijdsecretariaat is Sjaak het wat rustiger aan gaan doen. Maar werken aan het archief van de club is hij blijven doen, evenals het kopje koffie drinken en een praatje maken met de klussers op vrijdagmorgen. Zijn bezorgdheid voor de vereniging typeerde hem.

RKVB is Sjaak enorm dankbaar voor het vele werk dat hij voor de club gedaan heeft.

Wij wensen Cecile en de hele familie heel veel sterkte toe!

wo 10 feb 2021


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over
Nog geen reacties geplaatst