Nieuws

<< Terug naar de nieuwspagina

Met zijn tienen toch naar overwinning

RKVB heeft ondanks een vroege rode kaart een belangrijke 0-2 overwinning geboekt op bezoek bij hekkensluiter DESM. 

Twee keer dezelfde wedstrijd binnen vier dagen. Afgelopen donderdag troffen RKVB en DESM elkaar voor een inhaalwedstrijd in Baexem (2-2). Gisteren werd er in Weert gevoetbald. Trainer Joop Faessen van DESM baalde nog flink van het midweekse gelijke spel. „We waren donderdag. dicht bij de eerste zege. In de rust staan we met 0-2 voor en op vijf minuten tijd krijgen we twee doelpunten tegen. Het zit ons ook niet mee. Ik bewonder wel de strijdlust van de jongens, ze blijven er voor gaan.” 

Voor RKVB is het ontlopen van de nacompetitie voor degradatie het grote doel. De drie punten zijn dan ook zeer welkom voor trainer Theo Schmitz. „Vandaag moet er gewonnen worden. Donderdag moesten we het nog met één punt doen, maar vandaag zijn de drie punten gewoon heilig.”

De wedstrijd startte ietwat rommelig, al was de eerste echte kans meteen raak. Een mooie lange bal van achteruit werd goed aangenomen door Leon Milczarek van RKVB. De aanvaller ging alleen op doelman Nick van Donschot en schoof de bal beheerst binnen. Vijf minuten voor de rust kregen de bezoekers een fikse tegenvaller te verwerken. Doelpuntenmaker Milczarek kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op het middenveld en kon gaan douchen. 

Direct daarna kreeg de thuisclub de uitgelezen mogelijkheid de gelijkmaker te maken via Davey van Ratingen. Doelman Erik van Bilsen haalde de bal echter uit de kruising. 

In de tweede helft ging de thuisclub op jacht naar de gelijkmaker, maar de eerste mogelijkheid was voor de tien van RKVB. Mark Venner kopte de bal net naast. DESM zette de verdediging van de ploeg uit Baexem wel onder druk, maar veel verder dan een afstandsschot van Bobby Zuidwijk kwam het niet. 

De eerste kans voor de bezoekers was wel meteen raak, en hoe. Dennis Driessen zag dat keeper Van Donschot te ver voor zijn doel stond en schoot met een prachtig afstandsschot de 0-2 binnen. Vervolgens voetbalden de gasten de wedstrijd gecontroleerd uit.

Trainer Theo Schmitz was na afloop in zijn nopjes. „Dit zijn de heilige punten en ik vond het ook nog verdiend. De rode kaart vond ik wat overdreven, maar met tien man deden we het ongelofelijk slim.” 

Zijn collega van DESM, Joop Faessen vond de zege voor RKVB ook verdiend. „Je hoopt na zo’n rode kaart terug te kunnen komen, maar als dan zo’n 0-2 valt. Het is een beetje het verhaal van dit seizoen.”

Bron: Dagblad de Limburger

ma 16 apr 2018


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over
Nog geen reacties geplaatst