Nieuws

<< Terug naar de nieuwspagina

Reactie van RKVB op de coronamaatregelen

Het kabinet heeft maandagavond nieuwe ingrijpende maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen treffen de samenleving en ook het amateurvoetbal hard. De komende drie weken mag bij geen enkel (sport)evenement nog publiek aanwezig zijn en zijn de kantines dicht. Uiteraard geldt dit ook voor ons als vereniging.

Bovenstaande betekent dat er geen publiek welkom is bij alle trainingen en wedstrijden op het complex van RKVB tot en met 20 oktober. Wij willen jullie dan ook vragen om niet bij de trainingen en wedstrijden van de jeugd en/of senioren te komen kijken. Zet de kinderen bij de entree af en wacht buiten de poort. Wij hopen op jullie begrip en medewerking voor deze situatie. 

Daarnaast blijven uiteraard alle basisregels staan en verwijzen wij jullie graag naar ons protocol.

  • Blijf bij klachten thuis en laat je testen
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen
  • Was vaak je handen en hoest en nies in je elleboog
  • Werk zoveel mogelijk thuis
  • Vermijd drukte

Tevens staat belangrijke informatie vermeld op de website van de Rijksoverheid. Daarnaast verwijzen wij heel graag naar de website van de KNVB, waar enkele veelgestelde vragen staan genoteerd. Wij adviseren jullie ten zeerste deze informatie door te nemen.

De overheid heeft al laten weten dat de rijdende ouders van kinderen tot en met 17 jaar bij uitwedstrijden wél het terrein van de tegenstander op mogen, de ouders van het thuisspelende jeugdteam niet. Uiteraard gaan wij uit van het gezonde verstand en hopen wij dat het aantal rijdende ouders tot een minimum beperkt zal blijven. 

Het belangrijkste is dat er gesport kan blijven worden, voor de sport, voor de clubs en voor de spelers. Het is namelijk veilig en verantwoord om te voetballen. Dat vindt niet alleen de KNVB, dat vinden NOC*NSF en alle sportbonden in Nederland. Bewegen is gezond en belangrijk in deze tijd. 

di 29 sep 2020


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over
Nog geen reacties geplaatst