Nieuws

<< Terug naar de nieuwspagina

RKVB 1 trekt zich terug uit competitie

Het RKVB bestuur heeft in samenspraak met de spelers en staf van RKVB 1 besloten RKVB 1 terug te trekken uit de competitie 2021-2022. Dat wil zeggen dat RKVB 1 niet meer zal uitkomen in de 3e klasse B.

De reden is dat het niveauverschil tussen RKVB 1 en alle andere teams zo groot is dat alle wedstrijden met een enorm verschil verloren worden. Hierdoor is het plezier en vertrouwen bij de betrokken spelers volledig verdwenen. Met nog 16 wedstrijden te gaan is de verwachting dat grote uitslagen de komende periode meer standaard zullen worden dan uitzondering. Dit alles heeft geleid tot deze zware, maar rationele beslissing.

Hoe zijn we in deze situatie terecht gekomen?

Circa 6 seizoenen geleden promoveerde RKVB 1 via de nacompetitie van de 4e naar de 3e klasse. Op dat moment had RKVB een sterk team met de nodige ervaring, talent etc. Desondanks bleek handhaving in de 3e klasse voor deze groep lastig, maar lukte dit uiteindelijk via de promotie/degradatie competitie, 2 seizoenen op rij. Het 3e seizoen moest weer degradatie voorkomen worden in de promotie/degradatie competitie. De finale werd gehaald, maar verloren van Spaubeek. Hiermee was degradatie een feit. Op het laatste moment bleek echter een extra plek vrij te komen in de 3e klasse en is RKVB als beste verliezer van de promotie/degradatie competitie alsnog via een achterdeur in de 3e klasse gebleven.

Seizoen 2019-2020 werd in verband met corona in maart 2020 afgebroken zonder kampioenen of degradanten. Dus bleef RKVB in de 3e klasse. Seizoen 2020-2021 werd al in oktober 2020 in verband met corona afgebroken en niet uitgespeeld. Opnieuw geen kampioenen en degradanten.

Bij aanvang van het huidige seizoen spelen er vrijwel geen spelers meer in RKVB 1, uit het team dat destijds promoveerde. Dit om uiteenlopende redenen zoals verhuizing, vertrek naar andere club, in een lager team bij RKVB spelen of helemaal stoppen. Als de laatste 2 seizoenen  een normale competitie gespeeld was dan zou RKVB in een van die seizoenen zeker zijn gedegradeerd. In plaats daarvan werd gehandhaafd op papier, maar op voetbalgebied was er al geen 3e klasse niveau meer aanwezig. 

Het huidige seizoen 2021-2022

Het was aan het begin van dit seizoen duidelijk dat het een ontzettend zware klus zou worden voor de huidige jonge selectie van RKVB1 om zich te meten met de vele sterke teams in de 3e klasse. Er werd overwogen om bij de KNVB aan te vragen vrijwillig in de 4e klasse te mogen spelen. Spelers en trainer hebben toen besloten dat ze toch in de 3e klasse wilden spelen om gaandeweg het seizoen proberen te groeien. Na de eerste 10 wedstrijden is duidelijk geworden dat dit een onmogelijk opgave is en is het zinloos is om hier nog 16 wedstrijden mee door te gaan.

Hoe verder?

De spelers van RKVB 1 blijven uiteraard gewoon trainen en zij zullen gaan meespelen bij RKVB 2 en 3. Er wordt ook gezocht naar de mogelijkheid voor het spelen van oefenwedstrijden. Daarnaast loopt ook de Leudal Cup nog. Volgend seizoen zal RKVB 1 in een lagere klasse spelen wat veel beter bij deze jonge selectie van RKVB past.

De trainer

Het contract met trainer Khalid Yourja wordt in goede overeenstemming per direct ontbonden. RKVB dankt Khalid en de complete staf voor de inspanningen in de voorbije moeilijke tijd waarin corona natuurlijk ook een heel vervelende rol speelde.

Mochten over bovenstaande zaken vragen zijn, adviseren wij eenieder contact te zoeken met het bestuur van RKVB.

Bestuur RKVB.

ma 07 mrt 2022


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over
Nog geen reacties geplaatst