Nieuws

<< Terug naar de nieuwspagina

RKVB veroordeelt tot nacompetitie

Bij een overwinning of een gelijkspel van RKVB in de derby met buur Hebes zou de ploeg van Arno Derrez ook voor volgend seizoen verzekerd zijn van een plaats in de derde klasse. Zover kwam het echter niet. De fusieclub deed zijn sportieve plicht en won met 2-1, waardoor de Baexemers nacompetitie moeten gaan spelen.

De belangen van Hebes en RKVB waren vooraf duidelijk. De thuisclub kon vrijuit spelen omdat deze zich vorige week veilig had gespeeld. De gasten uit Baexem moesten nog steeds vrezen voor het moeten spelen in de nacompetitie om handhaving in de derde klasse te bereiken.

Trainer Arno Derrez van RKVB maakte zijn spelers vooraf duidelijk dat spelen op een gelijkspel geen optie was. „Wij moeten hier winnen, met in ons achterhoofd dat wij er alles aan zullen moeten doen om daarbij ons eigen doel schoon te houden.”

Het talrijk opgekomen publiek op het sportpark in Beegden, met name veel supporters van de gasten uit Baexem, zag een aantrekkelijke derby met veel spanning en bij vlagen goed voetbal.  In de eerste helft had de thuisclub een licht veldoverwicht, maar kreeg RKVB de betere kansen. Zo trof een afstandsschot van aanvoerder Rob Verkoelen de paal en kon Daan van Soelen vrij voor doel de bal niet langs doelman Dick Dekwaadsteniet krijgen.

Na de pauze gingen de gasten in de aanval en kreeg Hebes counterkansen. Bij een van die tegenaanvallen had de ingevallen Jorrit Wijckmans met een kopbal succes: 1-0. Voor trainer Derrez aanleiding om zijn ploeg aanvallender te laten spelen en meer risico te nemen. 

Middenvelder Verkoelen werd de nieuwe spits en zorgde de rest van de wedstrijd voor het nodige gevaar voor het doel van Hebes. Ondanks de vele kansen viel de treffer echter aan de andere kant van het veld. Remy Geraets kreeg kort voor tijd met een goed geplaatste trap RKVB op de knieën.  Door het benutten van een strafschop kwam RKVB een minuut later nog terug tot 2-1. Maar gezien de korte tijd die nog resteerde was de ‘broedermoord’ een feit.

Na afloop was de teleurstelling bij RKVB duidelijk van de gezichten af te lezen. Trainer Derrez maakte de spelers echter geen verwijten. „Mijn ploeg heeft gedaan wat ze kon. Er waren kansen genoeg maar op de beslissende momenten was het geluk vandaag niet aan onze kant.”

Bron: Dagblad de Limburger

ma 27 mei 2019


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over
Nog geen reacties geplaatst