Nieuws

<< Terug naar de nieuwspagina

RKVB voetbalt zich niet vrij van zorgen

RKVB had gisteren goede zaken kunnen doen in de strijd om klassenbehoud. Had, maar Spaubeek, ook nog niet vrij van zorgen, werkte daar op sportpark Het Kerkveld in Baexem niet aan mee: 0-2

Volgens Trainer Theo Schmitz van RKVB zou „de vorm van de dag wel eens bepalend kunnen zijn.” Na afloop gaf hij ruiterlijk toe dat „Spaubeek vandaag de betere ploeg was.” Zijn collega-trainer vertaalde dat laatste als „Wij waren heer en meester.” Daarmee zat Martin Vrösch zeer dicht bij de waarheid. 

De gasten uit Spaubeek wilden de goede lijn, na de 2-2 in en tegen koploper Haelen, doortrekken en slaagden daar zonder noemenswaardige problemen in. 

Het verhaal van de eerste helft is snel verteld. In precies één minuut tijd stuitte Joost Hendriks van RKVB vanuit goede positie tot tweemaal toe op doelman Robin Veenstra van Spaubeek.  Verder waren het de gasten die de mooiste kansen in Baexem aan elkaar regen. Maar dat tiental opgelegde mogelijkheden, leverde niets op. Zie daar, de posities op de ranglijst van beide zijn verklaard. 

Na de hervatting kwam er in dat spelbeeld weinig verandering. Met dit verschil; RKVB kwam er iets meer uit en Spaubeek wist het net nu wel te vinden. Erik Meijers, eerder in de wedstrijd al goed voor een vijftal opgelegde kansen, was bij een aanval over de as van het veld dit keer wel succesvol: 0-1. Juist op het moment dat RKVB, een kwartier voor tijd, het initiatief meer naar zich toe trok, gooiden de gasten het duel in het slot. Stan Solberg stuitte eerst nog op doelman Jordi Meisen van RKVB. Een minuut later liep hij weg uit de rug van aanvoerder Jordi Gotschalk. Nu omspeelde hij eerst de doelman om de bal vervolgens in het lege doel te schieten: 0-2. 

„We mochten blij zijn dat het halverwege nog 0-0 was”, keek trainer Schmitz terug. De hoop op rechtstreeks klassenbehoud leeft nog altijd bij de trainer en zijn team. „Vandaag lieten we het afweten. Dat zal de laatste drie duels anders moeten. Daar heb ik nog alle vertrouwen in.”

Bron: Dagblad de Limburger

ma 07 mei 2018


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over
Nog geen reacties geplaatst