Nieuws

<< Terug naar de nieuwspagina

SHH dendert voort met zege op RKVB

SHH blijft door een verdiende 3-1 overwinning op RKVB op de goede weg. Invaller Daan Winter werd met twee doelpunten matchwinnaar voor de thuisclub.

De beide trainers Maarten van Lieshout van SHH en Arno Derrez van RKVB vonden beiden na afloop van de wedstrijd op sportpark De Wolfsberg in Herten dat de overwinning terecht was gekomen bij het team dat er het meeste recht op had. De harde wind die schuin over het terrein waaide, bezorgde de spelers van beide teams de nodige moeite. In het bijzonder doelman Erik van Bilsen van RKVB die al binnen het kwartier werd verrast door een hoekschop. De corner van Vic Jacobs kreeg vlak voordat de doelman kon ingrijpen een nogal vreemde curve waardoor de bal rechtstreeks in het doel verdween: 1-0.

Hoewel de thuisclub tot aan de rust de dominerende ploeg bleef, werden de kansen die hieruit voortkwamen niet omgezet in doelpunten. Trainer Van Lieshout was dan ook van mening dat het overwicht, dat zijn team ten toon spreidde, veel meer kansen had moeten opleveren. Kort voor de rust kregen de gasten via Chris van Bilsen nog een goede kans op de gelijkmaker. Zijn inzet ging echter buiten bereik van doelman Danny de Winter voorlangs.

In de tweede helft kreeg RKVB door enkele omzettingen binnen het elftal, en met nu de wind in de rug, meer vat op het spel. Behalve een licht veldoverwicht leverde dit de gasten uit Baexem geen zichtbaar voordeel op. 

Door met drie spitsen te voetballen, kwamen wij beter in de wedstrijd. Trainer Arno Derrez van RKVB

Toen invaller Daan Winter een kwartier voor tijd uit een counter de 2-0 voor de thuisclub op het scorebord zette, was de wedstrijd beslist. De 3-0, opnieuw door Winter en de eretreffer (aanvoerder Rob Verkoelen) waren daardoor slechts van belang voor de statistiek.

„In de eerste helft hadden wij weinig in te brengen”, concludeerde trainer Arno Derrez. „Daarna zijn wij met drie spitsen gaan voetballen en kwamen we beter in de wedstrijd. Uiteindelijk is de zege van SHH verdiend.”

Bron: Dagblad de Limburger

ma 29 okt 2018


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over
Nog geen reacties geplaatst