Nieuws

<< Terug naar de nieuwspagina

Valse start ad interim-trainer Jef Vels

Ad interim-trainer Jef Vels heeft een moeilijke start in Baexem. Na de nederlaag tegen koploper Alfa Sport verloor de ploeg in eigen huis van concurrent Spaubeek: 1-4.

Het gaat RKVB nog niet voor de wind. De ploeg staat twee na laatste in de derde klasse en vecht tegen degradatie. Toen in de winterstop ook nog trainer Arno Derrez plotseling de handdoek in de ring gooide, moest voor een tussenpaus gezorgd worden. De nieuwe trainer voor het komend seizoen Khalid Yourja heeft namelijk nog niet de benodigde papieren om in de derde klasse trainer te mogen zijn. Via de website indewandelgangenwerd een sollicitatie uitgezet, waar vier reacties op kwamen. Na een gesprek was het duidelijk, Jef Vels bleek de ideale interim-trainer. Bestuurslid Theo Venner baalde van het opstappen van Derrez, maar denkt met Vels een nieuwe impuls te kunnen geven aan het elftal. „Waarschijnlijk durfde Arno het niet meer aan om te strijden tegen degradatie tegen onder anderen zijn nieuwe club Spaubeek. Met Jef hebben we iemand die houdt van tussentijds instappen. Ik heb met iemand van Blitterswijck contact gehad, waar hij al eens actief was als interim. Die bevestigden het beeld wat wij al van hem hadden. Een fanatieke trainer die houdt van uitdagingen.” 

De wedstrijd begon echter verschrikkelijk voor de thuisploeg. Na twintig seconden keek RKVB al tegen een achterstand aan. Aanvaller Glenn Last verschalkte doelman Erik van Bilsen met een puntertje. RKVB probeerde terug te knokken. Maar voetballen bleek moeilijk met de harde windvlagen. Een mooie mogelijkheid leek RKVB nog te krijgen. Leon Milczarek zette Mark Venner één op één met doelman Manuel de Bruijn, maar hij stond buitenspel. 

Na een half uur werd de score verdubbeld. Uit een afgeslagen hoekschop, die uiteindelijk via het hoofd van Gilbert Wijnen tegen de touwen verdween: 0-2. In de slotseconden voor de rust werd het nog erger. De snelle vleugelaanvaller Glenn Last tekende voor zijn tweede: 0-3. Na de rust liep het voor RKVB iets beter, maar echt gevaarlijk werd het niet. In de laatste tien minuten scoorden beide ploegen nog één keer. Via Remko Rierink (RKVB) en Erik Meijers (Spaubeek). Interim-trainer Jef Vels is blij met de nieuwe uitdaging. „Ik wil deze ploeg topfit als derdeklasser afleveren aan de nieuwe trainer en dat is mogelijk. Vorige week speelden we zestig minuten hartstikke goed tegen de koploper. Vandaag zag ik in de tweede helft ook goede dingen. In de eerste helft doe je jezelf met eigen fouten de das om.”

Bron: Dagblad de Limburger

ma 03 feb 2020


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over
Nog geen reacties geplaatst