Nieuws

<< Terug naar de nieuwspagina

Voetbal de op één belangrijkste zaak in de wereld

Nog maar net aan misschien wel de lastigste opdracht in mijn loopbaan begonnen en nu al ‘een pas op de plaats” moeten maken. Normaliter maak ik me geen zorgen over wereldse zaken, ik heb daar nl geen invloed op. Ik ging op in mijn werk en dat moest maximaal de aandacht krijgen. Die aandacht werd iets meer in balans gebracht door de komst van mijn zoon en dat werd versterkt door de komst van mijn kleinkinderen. Mijn leerlingen en spelers en speelsters hebben die “omslag”ervaren als “hij is milder geworden”.

Nu zitten we met z’n allen thuis, omdat het beter is voor ons allen. Machteloos toekijkend, hoe groepen mensen massaal naar de bossen en kust rijden. Furieus berichten lezend over “criminelen”, die onze zwakkeren in de maatschappij, schaamteloos trachten geld af te troggelen. Ik moet lijdzaam toekijken en dat valt mij zwaar.

Nu heeft deze vreselijke ziekte ons in de greep en mogen wij met z’n allen niet naar  ons geliefde plekje om onze hobby te mogen uitvoeren. Wij zijn afhankelijk van mensen die zich niet aan de regels houden of onze gezagdragers een “totall lockdown” gaan uitvaardigen. Dat gaat betekenen, dat wij nog langer niets mogen doen. Dat heeft als gevolg dat wij met z’n allen ook afhankelijk zijn van de besluiten die de KNVB zal gaan nemen. Er zullen hoe dan ook meer verleizers zijn dan winnaars. Tuurlijk, het is maar een spelletje, ja natuurlijk zijn er belangrijke dingen in het leven. Maar mensen, ik wil derhalve graag mijn respect uitspreken naar al degene die dagelijks, zichzelf bloot stellen aan gevaren omdat het hun professie is. Ik behoef ze niet te benoemen, ieder voor zich maakt uit wie voor hen zo’n persoon is.

Voor nu, geduld opbrengen, gezond blijven of worden en als we elkaar weer zien, elkaar eens goed in de ogen kijken en ons realiseren dat het mooi is wat deze wereld te bieden heeft. En wie weet, zijn wij dan ook bewust dat resultaten alleen geboekt kunnen worden als we bereid zijn samen te werken, samen dezelfde focus te hebben, samen een doel willen bereiken.

Wees voorzichtig met elkaar en om elkaar, ik hoop tot spoedig,

Jef,

Interim-trainer van RKVB 1

wo 25 mrt 2020


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over
Nog geen reacties geplaatst