Nieuws

<< Terug naar de nieuwspagina

Vooralsnog blijft alles bij het oude

Hoe mooi kan voetbal zijn als er iets op het spel staat én het veld omzoomd is met veel toeschouwers. In Baexem, waar RKVB gisteren met 1-0 won van Roggel, was dat het geval. Genieten.

Voor Roggel zit de competitie erop. De formatie van Nico van den Brink kan met vakantie. De trainer had er met alle plezier nog een weekje aan vastgeknoopt. RKVB stond, helaas voor hem en Roggel, in de weg. Uiteindelijk wel terecht. Zeker in de slotfase kwam het klassenverschil meer en meer aan het licht. Roggel was en blijft vierdeklasser.

Drietrapsraket

Collega Arno Derrez ziet de nacompetitie als een soort drietrapsraket. „Elke keer het hoofd leeg maken en weer bij nul beginnen.” Tot dusver lukte dat en dus wacht RKVB zondag de laatste trap. Tegenstander en klassengenoot Spaubeek en de ploeg uit Baexem maken dan uit wie er derdeklasser blijft en wie er degradeert. „We hebben alleen iets te verliezen en niets te winnen”, zo vertaalde trainer Derrez dat gisteren nog een keer. 

Vierde keer

RKVB staat voor de vierde keer op rij in de finale van een nacompetitie. De eerste keer om te promoveren, dat lukte, de laatste keren om het vege lijf te redden. Ook gisteren werd duidelijk waar het aan schort. Kansen benutten. Die kansen waren er wederom in voldoende mate. Al na een kwartiertje tikte Rob Verkoelen, uit een vrije trap van Dennis Driessen, de winnende treffer achter doelman Luuk Peeters van Roggel. 

De thuisploeg had even eerder geluk dat de inzet van Fons Bouten rakelings voor het doel van Eric van Bilsen langs ging. Beide teams kregen voldoende kansen, maar de afwerkingen of de eindpasses ontbeerden nauwkeurigheid. Zodoende bleef het tot drie minuten in blessuretijd bijzonder spannend. Voor de thuisploeg had de angst om nog de gelijkmaker om de oren te krijgen geen goede invloed op het spel. Aan de andere kant liep Roggel in de jacht op de 1-1 zichzelf voorbij. 

Teleurgesteld

Trainer Van den Brink van Roggel was behalve in het resultaat ook teleurgesteld in het arbitrale trio. „Zij hebben te veel en te eenzijdig invloed op de wedstrijd gehad”, vond hij.

Bron: Dagblad de Limburger

di 11 jun 2019


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over
Nog geen reacties geplaatst